
Jeg er uddannet historiker fra Københavns Universitet. Allerede i starten af min studietid blev jeg tilknyttet CTR (Centre for Textile Research) – og gennem deres arbejde så jeg historien præsenteret på en måde, der instinktivt talte til mig. Gennem produktion af tekstiler, dragt, mode og håndarbejde så jeg en håndgribelig rød tråd gennem civilisationer, kulturer og generationer. Senere skrev jeg speciale om håndarbejdets betydning i perioden 1900-1911, som det blev opfattet af Dansk Kunstflidsforening. I denne konkrete periode sad Emma Gad som forkvinde for foreningen – og så hvordan håndarbejdet, i en opbrudstid, kunne skabe plads og muligheder for kvinder fremadrettet.
Efter en praktik i Selskabet for Kirkelig Kunst begyndte Lizzi Damgaard og jeg at arbejde på det, der nu er blevet Broderihåndbogen. Drømmen for os begge er at samle og dele al den viden, vi har, og al den viden vi kan opstøve om broderi et sted – for at gøre det tilgængeligt og brugbart for alle, der ønsker at lære at brodere. Vi ønsker at bevare den håndværksmæssige viden, der er i fare for at gå tabt mellem opslagsværker af ældre dato og selvlærte, nutidige broderere.
Vi håber at bidrage til dette værk i mange år endnu – for broderihåndværkets omfang og historie er vigtig, skøn og allestedsnærværende.
Kontakt Sandra:
Klik her og få vist mail adresse