I skatkammeret under Rosenborg Slot findes ridetøjet fra den udvalgte prins Christians bryllup i 1634. Bundstoffet er sort fløjl, men det er ikke synligt mange steder, da ridetøjet er tæt broderet med guld, juveler og perler. Det var perlestikkeren Gert Osserijn, der udførte dragten, delvist med genanvendelse af ældre smykker 1. Osserijn var fra året 1634 ansat ved Christian IV’s hof med en fast årlig gage – og dette var sigende for tiden.
I en artikel i det naturvidenskabelige magasin Naturen fra 1905, hvorfra alle nedenstående citater er hentet, skriver artiklens forfatter Anne Erslev:
“Perlestikkeriet blev øvet over hele Europa, ogsaa i det fattige norden. I Danmark fandtes paa Kristian IV's tid ikke mindre end 9 perlestikkere alene i Kjøbenhavn, og selv i tugthuset var der en blandt de haandverkere, som skulde oplære fangerne i alskens nyttig dont. Allerede Frederik I maatte udstede et forbud mod, at adelsdamer til daglig gik i perlestukne kjoler eller bar perlestukne huer. 1621 forbød Kristian IV enhver ufri uadelig brud at pynte sig med “perlekjæde". Paa den tid var perlepyntede huer imidlertid blevet en hel nødvendighed for damer af stand, det ser vi paa alle de gamle billeder. Enhver adelig dame maatte eie en 3-4 stykker.”
Det samme gjorde sig gældende på den anden side af sundet: “Erik XIV havde da ogsaa 15 perlestikkere paa selve Stockholms slot, og de arbeidede kun for ham. En af dem fik 800 kroner om aaret, dengang en meget høi sum.”