Det er bedst at sy båndsting i en syramme, så man let kan holde styr på trådene. Stinget er kompliceret, og det er derfor vigtigt at læse beskrivelsen af syningen sammen med stingtegningerne for at komme godt i gang. Båndsting syes fra højre mod venstre, og det er nemmest at sy med en fast tråd, fx perlegarn.

Image
Image
Nålen føres under tråden og med uret rundt
Image
Træk tråden til mens nålen sidder i stoffet
Image
Gå et lille trin til venstre og gentag stinget
Image
Båndsting syes bedst i en syramme
Vejledning

Båndsting syes fra højre mod venstre. Det er lettest at sy dette sting, hvis man har to påtegnede linjer at sy imellem.

  1. Kom op med nålen i påtegningens nederste linje. Før nålen under tråden, drej nålen i urets retning og stik ned i den øverste linje af påtegningen et lille stykke længere fremme. 
  2. Kom op med nålens spids vinkelret på den underste linje. Mens nålen sidder i stoffet, trækkes stinget let til omkring nålen. Tråden føres fra højre mod venstre neden under nålen, og hele tråden lægges til venstre. Nu kan nålen stikkes igennem og tråden trækkes forsigtig til uden at strammes.
  3. Gentag første trin ved at sno nålen under og rundt om tråden. Stik ned et lille stykke fremme i øverste linje. Kom op med nålens spids og træk tråden til, mens nålen sidder i stoffet. Før tråden under nålen fra højre mod venstre. Læg hele tråden ud til venstre side. Mens nålen trækkes igennem stoffet, kan man holde igen på det hele ved at presse venstre pegefinger imod fra bagsiden. 
  4. Stingene syes tæt, så de dækker stoffet. Alle båndstingsvarianter er gode til at udfylde en form, der skal ligne et bånd eller en stilk. Hvis man skal sy buede linjer, skal stingene ligge tættere sammen i den indvendige linje og åbne sig i den udvendige linje, men hele tiden så nålen stikkes vinkelret gennem stoffet i forhold til påtegningen.
Litteraturhenvisninger
  1. Berlingske Haandarbejdsbog, bind 1, 1950
  2. Broderisting, Jytte Harboesgaard, Borgens forlag, 1980

Sprog

DK
Båndsting
GB
Braid stitch
SE
Bandstygn