Koralsting, også kaldet knudesting eller knuderække, syes fra højre mod venstre. Stik op med nålen, der hvor linjen begynder, læg tråden frem på linjen og hold den fast med venstre tommelfinger. Stik nålen ned et lille stykke fremme og lige over tråden, kom op på retsiden vinkelret og lige under tråden. Den løse ende af tråden skal ligge under nålen. Træk til og fremefter, og der er nu en lille knude på tråden. Knuderne kan syes tæt eller med mere afstand, alt efter hvilken effekt man ønsker. Det er en fordel enten at have en påtegnet linje at sy efter, eller at sy i en trådrille i stoffet.

Image
Image
1. koralsting
Image
2. koralsting
Image
3. koralsting
Vejledning

Koralsting (knudesting eller knuderække) syes fra højre mod venstre.

  1. Stik op med nålen, der hvor linjen begynder, læg tråden frem på linjen og hold den fast med venstre tommelfinger. Stik nålen ned et lille stykke fremme og lige over tråden, kom op på retsiden vinkelret og lige under tråden. Den løse ende af tråden skal ligge under nålen.
  2. Træk til og fremefter, og der er nu en lille knude på tråden.
  3. Knuderne kan syes tættere eller med mere afstand, alt efter hvilken effekt man ønsker. Det er en fordel enten at have en påtegnet linje at sy efter, eller at sy i en trådrille i stoffet.
Kategori
Reference
Forfatter
Litteraturhenvisninger
  1. Berlingske Haandarbejdsbog bind 2, 1950

Sprog

DK
Koralsting
DE
Korallenstich
FI
Solmupisto, knutstygn
FR
Point de corail
GB
Coral stitch
IS
Hnútaspor
NO
Korallsting
SE
Knutsöm