Kontursting syes i rækker og bliver, som navnet indikerer, ofte brugt til at omkranse en figur. Stinget er også meget anvendeligt til at fylde flader ud med, og man kan opnå et meget flot lysspil i broderiet med dette sting.
Konturstinget syes væk fra en selv, og stoffet holdes således, at nålens spids hele tiden peger ned mod en selv. Under syningen lægges tråden hele tiden til den samme side, enten til højre (højrevendte kontursting), eller til venstre (venstrevendte kontursting).
- Stik nålen op ved linjens begyndelse, tag et halvt sting frem ca. 2 mm, kom op samme sted, som du begyndte.
- Stik ned ca. 4 mm fremme på linjen. Lad nålen gå halvvejs tilbage på vrangen og kom op, der hvor det første sting endte. Tag igen et sting frem ca. 4 mm.
- Læg tråden til højre og kom op, der hvor forrige sting slutter.
- Sådan fortsættes, og man får en række snoede sting på retsiden og stikkestingslignende sting på bagsiden. Man bør i de fleste tilfælde lægge garnet til højre for at bevare garnets snoninger. Syr man venstrevendte kontursting vil trådens snoninger gå op, og stingene går mere i et med hinanden.
- Hvis man skal sy en lille runding, kan man med fordel lave stingene kortere i rundingen for at forhindre, at konturstingsrækken vælter.
- Skal man lave et skarpt hjørne, stikker man nålen om til bagsiden, der hvor hjørne begynder.
- På bagsiden laves et hjælpesting ind under næstsidste sting på bagsiden, og nålen stikkes op samme sted, som man gik ned. Nu kan man begynde den nye række fra samme punkt, som man sluttede (billede 6).
Dette broderi er fra rygmotivet på Århus domkirkes grønne messehagel, 1993. Messehaglen er tegnet af H. M. Dronning Margrethe. Den store rose er broderet efter en akvarel malet af Dronningen og syet med lange kontursting. Lange kontursting syes ved at tage et kortere tilbagesting, således at man ikke kommer helt tilbage til forrige sting. Stingene støder ikke sammen på vrangen, som de gør ved almindelige kontursting. Dette sting giver broderiet et mere luftigt udtryk. Tråden der er anvendt er en silketråd fra firmaet Au ver a Soie, Paris. Broderiet er udført af brodøse Inge Skovby Hansen (Selskabet for Kirkelig Kunst)
- Berlingske Haandarbejdsbog bind 2, 1950
- Broderisting, Jytte Harboesgaard, 1980